Dobri odnosi

Vučić: Ponosan sam što kod nas nema izljeva antisemitizma

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Izrael imaju vrlo dobre odnose i da je ponosan što u Beogradu i Srbiji nema izljeva antisemitizma.
Vijesti / Politika | 11. 09. 2024. u 13:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Izrael imaju vrlo dobre odnose i da je ponosan što u Beogradu i Srbiji nema izljeva antisemitizma.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Izraela Isaakom Herzogom kazao da je srpski narod "uvijek bio" uz židovski.

"Kakve odnose imate s nekim uvijek se vidi u teškim vremenima. Srpski narod uvijek je bio uz židovski, kako u najtežim godinama Drugog svjetskog rata tako i prije rata, i danas kad to nije nimalo jednostavno", rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan što se židovska zajednica u Srbiji osjeća "dobro i sigurno".

"Ponosan sam i što smo našim gostima kulturnim radnicima i sportašima iz Izraela mogli biti druga kuća u trenucima koji nisu laki za Vašu zemlju", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je kazao i da je za Srbiju "od izuzetnog značaja" da s Izraelom postigne sporazum o slobodnoj trgovini.

"Uvjeren sam da će to biti na zajedničku korist i da to možemo uraditi mnogo brže nego što bi nalagale uobičajene procedure", kazao je Vučić.

Dodao je da je s predsjednikom Izraela razgovarao o razvoju znanstveno tehničke suradnje, suradnji u prehrambenom sektoru, oblasti internet sigurnosti.

Vučić je rekao i da je predsjednika Izraela obavijestio o zbivanjima na Kosovu i o potrebi poštovanja međunarodnog prava i Povelje UN kao i da mu je zahvalio što Izrael nije glasao za rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Općoj skupštini UN-a, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close