Michael Ludwig

Gradonačelnik Beča: Beč je siguran grad

"Duboko razumijem razočarenje mnogih fanova koji su se dugo radovali ovim koncertima", izjavio je Ludwig.
Vijesti / Svijet | 08. 08. 2024. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Beča, Michael Ludwig, obratio se u četvrtak javnosti povodom otkazivanja serije koncerata američke pop zvijezde Taylor Swift na stadionu Ernst-Happel, zbog sumnje na teroristički napad.

Odluka je izazvala veliko razočaranje među fanovima, ali gradonačelnik Ludwig naglašava da su sigurnost i dobrobit svih građana, posjetitelja i izvođača na prvom mjestu. "Duboko razumijem razočarenje mnogih fanova koji su se dugo radovali ovim koncertima", izjavio je Ludwig.

"Kao grad, Beč duboko žali zbog ovih izvanrednih okolnosti koje su dovele do otkazivanja".

Gradonačelnik je posebno istaknuo odlučnost Beča da se suprotstavi svakom obliku terorizma i poručio da u Beču nema mjesta za one koji podržavaju takve ideje. "Nećemo dopustiti da nas terorizam podijeli. Naš grad se zalaže za miran suživot i snažnu zajednicu, i odlučni smo da zaštitimo te vrijednosti".

Beč će, prema njegovim riječima, i dalje koristiti sve raspoložive resurse u suradnji s nadležnim državnim organima kako bi osigurao da grad ostane sigurno i prijatno mjesto za život. "Bez obzira na političke razlike, moramo djelovati jedinstveno kako bismo zaštitili sigurnost svih koji žive u Beču i onih koji ga posjećuju," dodao je Ludwig.

Na kraju, Ludwig je poručio da Beč ostaje centar kulture i životne radosti. "Naši posjetitelji mogu biti sigurni da će Beč i dalje organizirati sigurne i spektakularne događaje u budućnosti. Zajedno ćemo pokazati da Beč ostaje jak i ujedinjen. Naš grad će i dalje biti sigurno mjesto za sve".

Kopirati
Drag cursor here to close