Sigurna nesigurnost

Vulin predlaže da Srbija na ulice postavi kamere za prepoznavanje lica

Vulin je naveo da se terorizmu i svim oblicima ekstremizma srpske službe uspješno suprotstavljaju
Vijesti / Svijet | 03. 08. 2024. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je kako Srbija, kao i svaka zemlja, može biti meta terorističkih napada i nije pitanje hoće li ih biti već kada i u kakvoj razmjeri, zbog čega će morati uvesti pametne kamere s prepoznavanjem lica na ulicama.

"Kada govorimo o opasnosti od terorizma, mislimo i na mogućnost napada na Srbe gdje god da žive, jer svako ugrožavanje naših sunarodnjaka predstavlja i ugrožavanje Srbije", rekao je Vulin za "Politiku", povodom nedavnog upozorenja Londona svojim građanima da u Srbiji nisu isključeni teroristički napadi.

Vulin je naveo da se terorizmu i svim oblicima ekstremizma srpske službe uspješno suprotstavljaju, što je zasluga dobrog obavještajnog sektora, ali će vrlo brzo morati da donese važne odluke koje će pojačati sigurnost, prenijela je Srna.

"Tu mislim na donošenje zakona koji će omogućiti uvođenje sustava pokrivanja gradova i prometnica kroz pametne kamere sa sustavom prepoznavanja lica brzim pretragama banki podataka i drugim alatima koje nude moderne tehnologije", rekao je Vulin.

Naveo je kako je Srbija sigurna zemlja, te da službe sigurnosti čine sve za uspješnu borbu protiv najtežih oblika kriminala, kakvi su organizirane kriminalne grupe, ali i protiv uličnih prestupnika koji otežavaju svakodnevni život građana.

Rekao da ''ni u jednom gradu u Srbiji ne postoji kvart u kojem ne biste smjeli da se nađete u bilo koje doba, a to se teško može reći za većinu gradova u EU''.

Kopirati
Drag cursor here to close