Pojačanje

9 novih automobila za MUP HNŽ

''Devet novih vozila za značit će jako mnogo za MUP HNŽ naročito iz razloga jer se radi o novim vozilima'', rekao je ministar Marić.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 07. 2024. u 11:58 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko–neretvanske županije preuzelo je u utorak 9. srpnja, devet novih vozila u vrijednosti od oko 576 tisuća KM, koje je osigurala Vlada HNŽ.

''Devet novih vozila značit će jako mnogo za MUP HNŽ naročito iz razloga jer se radi o novim vozilima. Poznato je da su policijska vozila u upotrebi 24 sata dnevno i da se brže troše, ovo je nekakav logičan nastavak obnavljanja voznog parka MUP-a. Ova vozila su uzeta na leasing, u roku od pet godina, vrijednost investicije je oko 576 tisuća KM'', naveo je ministar MUP-a HNŽ Marijo Marić.

Foto: Bljesak.info / Ministar MUP-a Marijo Marić

Naveo je kako će vozila distribuirati prema stanju potreba, tako da će svaka policijska stanica za sigurnost prometa, a postoje tri u županiji pri svakoj policijskoj upravi, dobit jedno vozilo dok će ostatak vozila koja su neoznačena i neobilježena koristit će za redovne poslove.

Ministar Marić je podsjetio kako se MUP HNŽ, zbog nedostatka policijskih službenika, primarno nalazi u jednom izazovnom razdoblju.

Foto: Bljesak.info / Preuzimanje automobila...

''Jučer je objavljen natječaj za 145 policijskih službenika, od toga 25 u početnom činu mlađeg inspektora i 120 u činu policajca. Trenutno smo u deficitu oko 380 policijskih službenika i urađena je analiza prije nekoliko dana tako da u idućoj godini očekujemo oko 240 – 250 nastupa činjenica prestanka radnog odnosa, zatim početkom 2026. godine oko 60 do 70 policijskih službenika. Ovo je zaista jedan očekivani događaj, obzirom da takozvana 'ratna generacija' odlazi u zasluženu mirovinu i MUP se iz ovog razloga, primarno, nalazi u jednom izazovnom razdoblju'', naveo je Marić.

Istaknuo je kako je trenutno kod njih 130 kadeta koji su na obuci na policijskoj akademiji i obavljaju ovdje kod njih praksu, te da se već taj priliv na terenu značajno osjeti i po policijskim rezultatima i po pozitivnim reakcijama građana.

Foto: Bljesak.info / Preuzimanje u Mostaru...

''Uskoro očekujemo još jedan veći natječaj da ćemo zaista stabilizirati MUP u svakom pogledu. Iako po rezultatima, koje smo nedavno iznijeli i na konferenciji za medije, oni su više nego zadovoljavajući, jako su dobri, tako da očekujemo samo jednu putanju uspona u narednom razdoblju'', rekao je.

Foto: Bljesak.info / Novi automobili...

Dodao je kako je u narednom razdoblju u planu i nabavka novih radarskih sustava za kontrolu brzine.

''Broj koji imamo po županiji pokazao se i više nego korisnim, no zbog prometnih nezgoda i kada se uzme primarno da je taj sustav jedna korektiv da bi se te nezgode izbjegle, prepoznali smo da postoji potreba da ih se postavi više'', objasnio je i dodao kako su to ipak veće investicije koje zahtijevaju pomno planiranje.

Foto: Bljesak.info / Svečanost preuzimanja...
Kopirati
Drag cursor here to close