Još dva treninga do Engleske

VIDEO I Tabaković: Od prvog treninga imamo jasan plan

Tabaković kaže kako je svejedno u kakvoj formaciji igra BiH, najvažnije je da prave lopte dolaze u kazneni prostor. On je ove sezone postigao 22 gola u dresu Herthe.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2024. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostao je još jedan trening prije polaska reprezentativaca u Englesku. Barbarez i njegovi suradnici još uvijek ne otkrivaju kako bi mogla izgledati postava reprezentacije BiH, u kojoj formaciji. Baš kao što nije izvjesno hoće li Vasilj i Džeko biti spremni za utakmicu.

Nakon silnih otkaza, sigurno je da Barbarez ima dilema, puno je novih lica, igrača koji će prvi put obući dres reprezentacije. Protivnik je Engleska koja također neće biti u punom sastavu, ali za očekivati protivnika koji će u svom stilu od prve minute krenuti u visokom ritmu. Ako ih želite usporiti, u sredini morate biti jaki, "gusti", čvrsti u duelima. Morate igrati bez kalkulacija, svaku loptu, svako dodavanje. Haris Tabaković za razliku od većine ima određena iskustva protiv selekcije Engleske. On je kao član mlade U21 reprezentacije Švicarske igrao protiv vršnjaka koje je vodio upravo Gareth Southgate.

"Očekivanja su pozitivna, jer se dosta toga promijenilo. Dobra je atmosfera i treninzi su intenzivni, što ja volim. Konkurencija je jaka, ali u reprezentaciji se ego mora ostaviti po strani, jer se igra za ekipu. Nadam se da ću igrati, vidi se da stručni štab ima neki plan od prvog treninga", rekao je napadač Herthe.

Tabaković kaže kako je svejedno u kakvoj formaciji igra BiH, najvažnije je da prave lopte dolaze u kazneni prostor. On je ove sezone postigao 22 gola u dresu Herthe. Bio je najbolji strijelac popularne "Cvajte".

"Nazire se polako formacija, ali se ne zna koji će igrač točno baš igrati, mislim da stručni stožer ima plan, to se vidi od prvog treninga. Što se mene tiče, meni je svejedno. Ja volim da igram s dva napadača, mogu i s dva krila. Znao sam igrati 3-4-3, 4-3-3, za mene je najvažnije do dolaze prave lopte, da se postižu golovi," istakao je Tabaković.

Video: Haris Tabaković 
Kopirati
Drag cursor here to close