Nakon ulaska u polufinale

Đoković: Zabrinut sam za koljeno

"Zabrinut sam jako, ali to je, što je. Moram da uradim testove. Da provjerim koljeno sa svojim timom i s medicinskim timom. Nadam se najboljem", rekao je Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 02. 08. 2024. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se pogleda rezultat, reklo bi se očekivano. Međutim, Novak Đoković je imao velikih problema u drugom setu protiv Stefanosa Tsitsipasa. Vratio se nakon 0-4, nadoknadio je dva breaka zaostatka, spasio tri set lopte. Nakon meča, Novak je govorio opet o ozljedi.

"Ono što je fizio provjerio na terenu daje neke pozitivne indikacije da nije oštećeno koljeno u svojoj pokretljivosti. Ali ima pokreta na terenu, naročito nakon nezgode koja se desila, da li pri proklizavanju ili udarcu, ne znam više ni sam, što se desilo... Ali jako oštar bol koji je trajao tri četiri gema. Nakon toga, je krenulo da popušta. Tableta je vjerojatno uradila svoje. Pomogla da se umanji bol, da izdržim meč do kraja. Podsjeća na Roland Garros i ono što se desilo prije dva mjeseca, kada sam uspio da izdržim meč, a sljedeći dan saznao da imam ozbiljnu ozljedu. Nadam se da ovoga puta nije isti slučaj. Zabrinut sam jako, ali to je, što je. Moram da uradim testove. Da provjerim koljeno sa svojim timom i s medicinskim timom. Nadam se najboljem", rekao je Đoković koji večeras prema najavama od 19 sati igra svoj meč polufinala. Baš kao i na Wimbledonu, protivnik je Lorenzo Musetti.

Kopirati
Drag cursor here to close