Kao nekada Verstappen

Norris vodio od početka do kraja

Na kraju je Norris prvi ispred Verstappena i Piastrija. Russell je četvrti, Leclerc peti, Hamilton šesti. Sa Sainzom završava lista vozača koji su bili u istom krugu kao i Norris.
Sport / Ostali sportovi | 22. 09. 2024. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od VN Španjolske, nema vozača Red Bulla na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Od Austrije do danas, četiri puta su slavili vozači McLarena, tri puta Mercedesa i jednom Ferrarija.

Danas je u Singapuru svoju treću u karijeri ostvario Lando Norris, prvi put onako kako je to obično radio Max Verstappen. Vodio je od prvog do zadnjeg kruga. U ne pretjerano uzbudljivoj i zanimljivoj utrci. Već na samom startu je Norris krenuo stvarati svoju prednost, početkom trećeg kruga već bio izvan dosega DRS-a Maxu Verstappenu. Do sedmog kruga, Norris i Verstappen su uspjeli pobjeći Russellu i Hamiltonu na tri sekunde.

Prvi ulasci u boks su krenuli jako rano, među prvima su to bili Sainz i Ricciardo. U 15. krugu Norris je napravio lijepih 10 sekundi prednosti ispred Verstappena. Već tada je bilo jasno da na ovoj stazi samo izlazak Safety Cara može pomoći ostalima, prije svega onima koji su iza Norrisa. Sve lošije vozio je Hamilton koji se dosta mučio s najtvrđom komponentom guma.

Izgubio je poziciju od Tsunode radi kratkog izleta izvan staze u 27. krugu. Russell također više nije mogao na mediumu, te ulazi u boks u 28. krugu ispred naleta Piastrija. Kad već ostali vozači nisu mogli stvoriti probleme Norrisu, jeste on sam sebi. Imao je neki kontakt sa zaštitnom ogradom u 31. krugu ali je uspio na vrijeme zakočiti. Doduše, malo jest oštetio prednje krilo, ali bez većeg utjecaja na performanse, što su pojasnili u boksu radio vezom.

Važno preticanje vidjeli smo u 45. krugu na kočenju u zavoj broj 7, kad je Oscar Piastri prošao Russella. Na isti način i na istom mjestu je Hamilton morao propustiti Leclerca. Pokušao je vozač Ferrarija stvoriti probleme Russellu, ali je ipak bilo malo previše proći dva Mercedesa. Na kraju je Norris prvi ispred Verstappena i Piastrija. Russell je četvrti, Leclerc peti, Hamilton šesti. Sa Sainzom završava lista vozača koji su bili u istom krugu kao i Norris. Alonso, Hülkenberg i Perez su kasnili po jedan krug. Verstappen ima 331 bod, Norris je sada na 279, dok je Leclerc treći s 245.

Kopirati
Drag cursor here to close