Diplomatski skandal

Rumunjski premijer neće prisustvovati svečanosti zatvaranja zbog Barbosu

"Odlučio sam ne otići na svečanost zatvaranja nakon skandalozne situacije na gimnastici gdje su naše sportašice tretirane na apsolutno nečestan način", naglasio je Ciolacu
Sport / Ostali sportovi | 07. 08. 2024. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ana Barbosu je na parteru "zaradila" brončanu medalju bez koje je ostala par trenutaka kasnije nakon korekcije ocjena sudaca na nastup Jordan Chiles. Na kraju je Amerikanka osvojila treće mjesto, Barbosa je ostala u suzama. Nakon svega, rumunjski premijer Marcel Ciolacu neće prisustvovati svečanosti zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu u nedjelju u znak prosvjeda. Tako smo dobili i prvi diplomatski skandal u Parizu.

"Odlučio sam ne otići na svečanost zatvaranja nakon skandalozne situacije na gimnastici gdje su naše sportašice tretirane na apsolutno nečestan način. Nedopustivo je da na tako velikom natjecanju koje promiče vrijednosti poput respekta, razumijevanja i izvrsnosti, djetetu koje je pošteno zaradilo svoju medalju tako brutalno oduzme rezultat četverogodišnjeg rada!", objavio je Ciolacu putem facebooka.

Legendarna rumunjska gimnastičarka Nadia Comaneci, koja je bila u Parizu, također je kritizirala odluku sudaca.

"Ne mogu vjerovati da se tako igramo s mentalnim zdravljem i osjećajima sportaša", poručila je Comaneci putem društvene mreže X.

Kopirati
Drag cursor here to close