Nakon osvojenog Roland Garrosa

VIDEO I Alcaraz: Ovo sam sanjao od pete godine

"Kad sam bio mali dječak trčao sam iz škole da sjednem ispred televizora kako bih gledao ovaj turnir, a sada dižem ovaj trofej ispred svih vas. Osjećam se kao da sam kod kuće", rekao je Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 10. 06. 2024. u 00:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Španjolac, njegov put prema vrhu je bio nešto drugačiji. Carlos Alcaraz je preko New Yorka i Wimbledona, došao na tron. Uzeo je Roland Garros, turnir koji je naravno izuzetno važan Španjolcima. Manuel Santana, Andrés Gimeno, Sergi Bruguera, Carlos Moyá, Juan Carlos Ferrero i Rafael Nadal. To su imena Španjolaca koji su osvajali ovaj turnir. Zanimljivo, prije dominacije Nadala, posljednji koji je uzeo ovaj turnir iz Španjolske bio je sadašnji trener Carlosa Alcaraza, Juan Carlos Ferrero.

Video: Alcaraz - Zverev 

"Drugačiji je turnir, ali reći ću, ista je stvar. Osvojiti jedan Grand Slam naslov, to je nešto posebno, znamo koji su sve igrači osvajali ovaj turnir. Ovo sam sanjao od pete godine. Način na koji sam osvojio Wimbledon pobijedivši Novaka Đokovića u pet setova, to je isto bilo jako posebno. Sada nakon svih ozljeda... Ne znam, možda je ovo momenat zbog kojeg sam ponosan. Sve što sam uradio da bih bio spreman za ovaj turnir. Bilo je teško iskreno, tako da ću reći da sam na ovo najviše ponosan", pričao je Alcaraz.

"Imao sam problema s ozljedom i prije nekoliko tjedana sam imao dosta sumnji oko rezultata na ovom turniru jer nisam previše trenirao na zemlji. Uistinu sam zahvalan cijelom svojem timu, znam da su oni dali sve, dali srce da uspijem biti ovdje. Kad sam bio mali dječak trčao sam iz škole da sjednem ispred televizora kako bih gledao ovaj turnir, a sada dižem ovaj trofej ispred svih vas. Osjećam se kao da sam kod kuće", govorio je Alcaraz po završetku meča.

Kopirati
Drag cursor here to close