Sporan izaslanik

Dodik: Idemo do Strasbourga zbog žrijebanja izaslanika za Dom naroda BiH

On je poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a rekao da Nenad Vuković iz PDP-a kojeg je SIP žrijebanjem izabrao za izaslanika u Dom naroda BiH "neće nikada položiti zakletvu i da neće moći biti izaslanik''.
Vijesti / Politika | 05. 07. 2024. u 15:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza neovisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da će kandidat te stranke za izaslanika u Domu naroda Paralementarne skupštine pojedinačno tužiti sve članove Središnjeg izbornog povjerenstva BiH "zbog kršenja zakona“.

''Kao što je poznato, mi ne prihvatamo blamažu Središnjeg izbornog povjerenstva koje je žrijebanjem izvuklo izaslanika iz PDP. Naš kandidat će tužiti sve članove SIP-a i vjerovatno ćemo ići do Strasbourga. Ne vjerujem u pravosuđe BiH, ali idemo s tim da pokažemo da je to sve besmisleno. Listić za drugog kandidata je bio nevažeći i to ćemo dokazati'', tvrdi Dodik.

On je poslije sjednice Predsjedništva SNSD-a rekao da Nenad Vuković iz PDP-a kojeg je SIP žrijebanjem izabrao za izaslanika u Dom naroda BiH "neće nikada položiti zakletvu i da neće moći biti izaslanik''.

''Dom naroda može i bez njega, on je nebitan lik kojeg su izvukli iz naftalina jer žele da oslabe uticaj SNSD'', ocijenio je Dodik.

On je rekao da je na sjednici Predsjedništva SNSD razmatrana i financijska situacija u RS, te da je konstatirano da je ona stabilna i da se izmiruju sve obveze na vrijeme.

''Neki su prognozirali dan D u lipnju. Dokazali smo da radimo bez zastoja unatoč preprekama osoblju pojedinih veleposlanstava u BiH'', rekao je Dodik, navodeći kako je prosječna plaća u RS oko 720 eura.

On je dodao kako u SNSD-u imaju informacije da "jedan američki službenik hoda po bankama u Banjoj Luci i zastrašuje bankare“.

''To mu neće proći. Bit će protjeran iz Banja Luke'' dodao je on.

Dodik je rekao da SNSD izlazi na lokalne izbore u listopadu u 64 općine u RS, u 11 općina u FBiH i u Brčko distriktu. Ova stranka ima kandidate za načelnike i gradonačelnike u 63 lokalne zajednice u RS, te jednog zajedničkog u Kupresu.

''Sve liste kandidatske su nam popunjene maksimalno. To govori o našoj snazi'', zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close